Annons

Hyresgäster blir delägare

Publicerad 4 oktober 2017
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Hyresgäster i Växjö kan bli delägare i sin egen bostad. Enligt Smålandsposten kommer nyanlända invånare erbjudas att bli ägare i ett nytt fastighetsbolag för ökat ansvar och integration. Inom kort väntas ett bolag starta för att göra idén till verklighet, skriver Smålandsposten.

– Vi har gjort bedömningen att det är lättare med ett aktiebolag och att äga aktier är en ekonomisk förening med andelar där var och en har sin andel. Det handlar inte om några stora aktieposter men att det ändå är så pass mycket att det finns ett ansvarskännande, säger Annika Stacke, kommunpolitiker i Växjö för Liberalerna och en av ledamöterna i Äppelkärnans styrelse, som ligger bakom bolagsidén, till Smålandsposten.

Äppelkärnan har sedan tidigare två villor för uthyrning till nyanlända familjer i Kronobergs län. Läs mer om den nya satsningen här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons