Annons

I kväll hissas hans tröja

Publicerad 18 februari 2016

Fredagen den 19 februari kan bli en historisk dag i Tingsryd. Först hissas den första tröjan i taket i Nelson Garden Arena. Sedan kan dagens a-lag säkra en topp två-placering och därmed finalmatch mot AIK.

Den allra första tröjan som hissas i Tingsryd kommer att ha nummer 20 på ryggen. Roger Waldemars 17 säsonger i a-laget kommer att uppmärksammas.

Annons

– Det ska bli hedrande just med att man blir den förste. Det är lite speciellt, verkligen, när man har varit hela sin idrottskarriär i Taif. Både som spelare, kanslist och tränare för olika lag, säger Roger Waldemar.

60-åringen gjorde sina första a-lagsmatcher under säsongen 1972-73. Det blev totalt över 400 matcher i a-laget fram till säsongen 1988-89. Det handlar om många fantastiska minnen, men Roger Waldemar kan inte lyfta någon säsong som bättre än någon annan.

– Det är svårt att säga. Den tanken har inte slagit mig alls. Det jag tyckte var fruktansvärt starkt i klubben var när vi gick till SM-final med J-laget. Det var riktigt stort att lilla Tingsryd gick till SM-final 74-75. Det var bara egna produkter helt och hållet. Det var bara Tingsrydspojkar.

Vad säger du om den säsong a-laget gör nu?

– Det är riktigt starkt gjort. Det jag tycker är skoj är, när jag jämfört med vår kull som kom fram då, att de vågade satsa på Tingsrydspojkarna. Då i slutet av 60-talet när de låg i högsta divisionen, det var mycket norrlänningar på den tiden. Men när vi kom fram i j-laget vågade de verkligen satsa på dem och det är det man ser även nu. Det är därför jag tror att det går bra. Det blir ett hjärta i laget. Det blir inget hjärta i ett lag när man bara värvar massa spelare utifrån.

En av de egna produkterna i dagens a-lag, Adam Åkesson, spelar med Roger Waldemars nummer 20 på ryggen. Det kommer han att göra tills denna säsong är slut, sedan blir det ett byte. Tanken är att fler klassiska spelare ska hyllas framöver. Roger Waldemar har många favoriter i Tingsryds långa historia, men har inte sett upp till någon specifik spelare.

– Jag hade faktiskt ingen speciellt. Man tittade på a-laget och där var många profiler i slutet av 60-talet i Tingsryd. Des Moroney var en sevärd spelare, men det fanns många fruktansvärt bra tekniker. Det fanns en som hette Dick Sjöberg i början på 60-talet. Kalle Sundberg var ju och sen kom Stickan Zetterberg och de där. På backsidan har det funnits många bra med. Det har verkligen funnits många bra hockeyspelare.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons