Annons

I kväll hyllas Åkesson

Publicerad 2 december 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Han har spelat 699 matcher med moderklubben Tingsryds AIF. I kväll är Anders Åkesson tillbaka på isen i Nelson Garden Arena. Hans nummer tio ska pensioneras och hittas till taket.

– Det känns jätteroligt, men givetvis också väldigt nervöst. Som spelare kunde jag gömma mig under hjälmen. Det kan jag inte nu, säger Anders Åkesson till Smålandsposten.

Annons

Totalt blev det 20 säsonger i Tingsryds AIF. De största minnena är superallsvenskan 2001 och 2002. Anders Åkesson och Larry Pilut var ett fruktat radarpar.

– Hade det inte varit för Larry Pilut vet jag inte om jag spelat så länge som jag gjorde. Att spela med honom var så fantastiskt roligt. Vi kunde lita på varandra både på och utanför isen. Han var fantastisk. Många åkte till Dackehallen bara för att titta på honom, säger Anders Åkesson till Smålandsposten.

Efter hyllningen av Anders Åkesson spelar TAIF mot AIK. Oskar Carlsson är tillbaka efter sjukdom. Niklas Enberg, Filip Owesson och Hannes Johansson saknas.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons