Annons

”I slutändan var det ett ganska lätt beslut ändå”

Publicerad 15 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Under torsdagen skrev Växjö Lakers Erik Josefsson under ett nytt kontrakt med laget. Med ytterligare tre år i klubben tar du dig förbi Jeremias Augustin på listan över de som spelat flest matcher för Växjö Lakers. Hur avgörande var det när du förlängde?

– Det var väl inte så avgörande i den bemärkelsen. Trivs man på ett ställe kände jag att det inte var lönt att röra på sig.

Annons

Hade du andra alternativ?

– Självklart ser man över alternativ och väger för och nackdelar, men i slutändan var det ett ganska lätt beslut ändå.

Hur sammanfattar du säsongen 2015/16?

– Det var väldigt mycket upp och ner i början. Ena stunden gjorde vi inte mål. Andra stunden släppte vi in alldeles för mycket mål. Vi visade inte jämnheten som är kända att ha. Sen tog vi oss i kragen och hittade en bra balans i laget efter februariuppehållet. Vi fick i gång hela maskineriet och i slutspelet tycker jag att vi gjorde det riktigt bra. Det märktes att vi hade slutspelsrutinen sen året innan. Vi ger inte upp, allt är möjligt. När det är så nära som det är var det tråkigt att det inte räckte till finalen, men så är det.

Vad är du mest nöjd med personligt?

– Jag hade väl också lite upp och ner i början av serien, framför allt när man spelar i första boxplayparet och vi var inne på jättemycket mål i häcken. Sen efter jul tyckte jag att jag hittade en mycket högre och jämnare nivå än jag någonsin haft. Den tyckte jag att jag hade genom hela slutspelet tillsammans med Alex och Peppe. Vi spelade hela slutspelet och hittade en otroligt bra kemi.

Verkar hända en del till nästa säsong. Hur känns det?

– Jag är inte alls orolig. Det är jättetråkigt när man lär känna personer som kanske lämnar och som man har byggt en relation till en längre tid, men det är alltid så i branschen att folk kommer och går. Jag tror ändå att vi kommer få ett slagkraftigt lag till slut.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons