Annons

ID-kontroller för elever

Publicerad 9 februari 2016
Utbildningsnämndens ordförande Anna Tenje (M). Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Utbildningsnämndens ordförande Anna Tenje (M). Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Säkerheten på de kommunala gymnasieskolorna i Växjö ska skärpas. Kommunen planerar bland annat att införa elevlegitimationer.

– Det handlar om att förhindra att obehöriga tar sig in på skolan och att man kan avhysa personer som inte har en legitimation. Man kan även tänka sig att legitimationen går att använda på en rad andra sätt. Det är ju fullt möjligt att programmera de här kort både på det ena och andra sättet, säger Anna Tenje (M), utbildningsnämndens ordförande till Smålandsposten.

Annons

Något förslag om legitimation har ännu inte lagts, men det är på gång. Säkerhetsfrågan på skolorna har skärpts efter attacken på skolan i Trollhättan samt knivdådet på en skola i Broby.

Eftersom allmänheten har tillträde till olika verksamheter på skolorna, till exempel biblioteket så ska extra säkerhetsåtgärder gälla där. Vad det blir för åtgärder är ännu inte klart.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons