Annons

Idrottare prisas i Växjö

Årets mottagare av Tommy Svenssons pris har blivit utsedda. 2017 års vinnare är Alexandra Jonasson och Omar Nuur.
Publicerad 11 oktober 2017
Foto: Jonas Engman, Smålandsposten

Alexandra Jonasson har varit ett av Växjö DFF:s största utropstecken den här säsongen och representerat det svenska F18- och F19-landslaget. ”Med drivkraft, beslutsamhet och ödmjukhet är Alexandra en stor förebild för unga tjejer som älskar fotboll”, skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande.

Även 16-årige Omar Nuur har utsetts till mottagare av priset. IFK Växjö-löparen med medel- och långdistanslöpning som specialitet har hittills vunnit sex guld på USM-nivå. ”En framgångsrik löparkarriär väntar Omar, vars premiär i landslagsdräkten slutade med seger på 3 000 meter och nytt personbästa. Med löpglädje och långsiktigt sikte mot framtida mållinjer är Omar en god ambassadör för löpning i Växjö”, skriver Växjö kommun i pressmeddelandet.

Tommy Svenssons pris delas varje år ut till en ung man och en ung kvinna som uppmuntran och stöd i deras fortsatta idrottskarriärer. Priset är på 5 000 kronor och har utsetts av Tommy Svensson, kultur- och fritidsnämndens ordförande, vice ordförande och fritidschefen. 2017 års vinnare får ta emot priset i samband med Östers match mot Brommapojkarna den 30 oktober.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons