Ineffektivt Öster förlorade toppmötet

Publicerad 22 maj 2017

Toppmatchen mellan Öster och Helsingborg på Myresjöhus Arena slutade med bortaseger 2-1 inför 4611 åskådare.

Öster stod för en mycket bra första halvlek men var ineffektivt framför mål. Laget radade upp farliga målchanser och hade flera avslut i stolpen och ribban under den första halvleken. I matchminut 14 tog Öster också ledningen genom Mattias Pavic efter att han och Robin Östlind väggat sig igenom Helsingborgs försvar.

Men trots att Öster borde ha utökat ledningen med både ett och två mål i den första halvleken var det alltså exallsvenska Helsingborg som skulle lämna planen med tre poäng. Tidigt i den andra halvleken kvitterade bortalaget till 1-1 efter ett fint anfall. På övertid gjorde också Helsingborg 2-1 på en retur efter hörna.

Matchen fick avbrytas i några minuter efter en kvarts spel. Läs mer här.