Annons

Ministermöte utan konkreta besked

Publicerad 23 november 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Under en längre tid har Bo Frank (M) velat få till ett möte med regeringen om polissituationen i Växjö. Men när det väl blev av under onsdagen kom det inga konkreta besked från inrikesminister Anders Ygeman (S).

– Det var trevligt och bra möte men vi fick inget konkret löfte om nya poliser till Växjö. Det är många kommuner idag som diskuterar behovet av kommunala poliser. Inte en kommunalisering av polisen, det vore förödande, men däremot att få anställa poliser kommunalt. Vi kan inte tappa fler poliser, säger Bo Frank till SVT Nyheter.

Annons

Men inrikesministern tror inte att det är en lösning som skulle vara bra.

– Jag tror inte det är en bra utveckling. Vi hade det innan 1965, men jag vill framför allt att vi ska tillföra fler resurser till polisen. Den satsningen vi gör på nationell nivå måste få resultat också för Växjö och Kronobergsborna, säger Anders Ygeman till SVT.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons