Annons

Inga prispengar till kvällens vinnare

Publicerad 9 mars 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

I kväll avgörs den hockeyallsvenska finalen mellan AIK och Taif. Vinnaren kan titulera sig hockeyallsvensk mästare. Det ger en direktplats i kvalet till SHL, en pokal och medaljer, men inga prispengar.

Tidigare år har vinnaren av hockeyallsvenskan kunnat kvittera ut en check på 100 000 kronor, men inför årets säsong med Meca Hockey Race är de bortplockade.

Annons

– Det var en prispott till seriesegraren i grundserien då vi hade det gamla kvalsystemet för att det in i det sista skulle finnas något att kämpa för och lagen inte skulle nöjda sig med att komma topp 3 och därmed vara klara för Kvalserien, säger Sonny Lundwall, ligachef hos Hockeyallsvenskan.

Indirekt ger dock både serieseger och vinst i den hockeyallsvenska finalen extra pengar till klubbkassan i form av fler hemmamatcher. AIK som vann grundserien har fått tre hemmamatcher inför välfyllda hus. Taif har också plussat upp till en miljon kronor på de två hemmamatcher man spelat inför fullsatt Nelson Garden Arena.

Ännu fler publikintäkter finns också i potten för den som vinner i kväll. För Taif skulle en vinst ge dubbel jackpot. Det säkrar två hemmamatcher i SHL-kvalet och matcherna kommer att spelas mot grannen Karlskrona. Det innebär att ganska lite av vinsten försvinner i samband med bortaresorna.

Taifs tränare Magnus Sundquist har samma spelare att tillgå i kvällens match som i måndagens. Det lär innebära väldigt få förändringar i startuppställningen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons