Ingen hybris i Tipshallen

Publicerad 4 mars 2016
Rasmus Rydén blev utvisad mot Åtvidaberg. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Roar Hansen och Andreas Thomson hade förberett sitt Åtvidaberg på en tuff match mot Öster i Tipshallen. Det blev det inte. Öster svarade för försäsongens stora bottennapp när man förlorade med 0–5.

Öster och målvakten Rasmus Rydén höll nollan i 23 minuter innan Simon Helg gjorde matchens första mål. Bara två minuter senare utökade förre Österbacken Månz Karlsson. Och bara tre minuter senare satte Ammar Ahmed på straff. I samband med den situationen blev även Östers målvakt Rasmus Rydén utvisad. Unge Pontus Wik ersatte.

I andra halvlek gjorde Åtvidaberg ytterligare två mål. Kevin Deeroram satte 0–4 och Månz Karlsson visade att släkten är värst när han satte punkt med sitt andra mål för kvällen.

Inga poäng stod på spel. Och Öster har över månaden kvar till seriepremiären. Det var kvällens mest positiva besked för det rödblåa laget.