Annons

Ingen intraprenad på Växjö lasarett

Växjö • Publicerad 10 maj 2018
Foto: Stefan Ahlrik, pressbild

Tidigare i år kom nyheten om att en majoritet av personalen på bröstenheten och mammografienheten vid Växjö lasarett ville driva avdelningarna på intraprenad. Personalen ville driva verksamheten själva och påverka både ekonomi och styrning.

Nu har regionrådet Anna Fransson (S) och hälso- och sjukvårdsdirektören Per-Henrik Nilsson meddelat att de inte vill att en utredning om intraprenad ska göras, skriver Smålandsposten. Bland annat anses det bli ett problem på grund av verksamhetens samarbete med resten av sjukhuset.

– Vi fick beskedet att två centrumchefer, för kirurgi och bilddiagnostik, skulle titta på vår idé och vårt förslag. När de aldrig dök upp och pratade med oss var det rätt lätt att räkna ut att det här inte skulle bli någonting, säger överläkaren och sektionschefen på bröstenheten Lena Myrskog till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons