Annons

Ingen skriker högre än Coffe

Publicerad 23 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Det började med att han som liten grabb smög upp i Växjö lakers klack, började slå på trumman, skrika och insåg att han var ganska bra på det. Nu är Coffe Mattisson lakejernas klackledare. Rösten ekar över arenorna där Lakers spelar, borta eller hemma spelar ingen roll.

– Jag är med på alla hemmamatcher och så många bortamatcher jag kan. Det tar skitmycket tid, jag är ju här en timme innan matchen och så är det ju bussresorna till bortamatcherna, säger Coffe Mattisson.

Annons

Han är beredd att åka långt för att heja på laget i hans hjärta. Han har besökt de flesta arenor i SHL, den enda som fattas är Asplövens i Haparanda.

Dagarna ser ungefär likadana ut, även när det är matchdag. Han stiger upp och går till jobbet men när det är match måste det taggas till och mycket tid går åt till att grunna och kolla hur laguppställningen ser ut.

– Jag lägger upp livet efter hockeyn, men det gör familjen med. Födelsedagarna anpassas efter matcherna, säger Coffe.

Sedan 2002 eller 2003 har han skrikit i arenorna runt om i Sverige. Blir han förkyld, är det bara att ta sig upp och "gå till jobbet".

– Men jag blir aldrig förkyld, säger han och skrattar.

Att få igång lakejerna är inga problem, enligt Coffe. 1 000 personer står i klacken och fler därtill hjälper till.

– Det är bara att skrika. När de är lite dystra får man ryta till lite extra, säger han.

Bästa hockeyminnet, förutom SM-guldet förra året är när Lakers gick upp i SHL. Det hände i Örebro för fem år sedan. Han stod och räknade ner sekunderna i de andra matcherna och när det väl var klart hur det skulle bli var känslan helt obeskrivlig.

– Det var helt fantastiskt, säger Coffe Mattisson.

Onsdagskvällens match mot Linköping tycker han känns svår.

Annons

– Jag tror det blir en tuff och jämn match. Det är tufft att Hennessey är borta. Jag är jävligt vidskeplig och försöker ändra på rutiner innan jag åker hit, säger han.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons