Annons

Inget kaffe - riskerar miljonbelopp i vite

Publicerad 28 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I mitten av mars gick bolaget som skött serveringen ombord på Öresundstågen i konkurs. Sedan den 15 april har det inte funnits någon som helst servering ombord och nu kan tågbolaget Transdev tvingas betala vite på miljonbelopp, rapporterar SVT Småland.

Avtalet mellan Öresundstågen och Transdev innebär, förutom att de ska ansvara för bemanning, att servering ska erbjudas ombord.

Annons

– Vite är inte till för att vi ska få in massa pengar, utan det är för att vi ska kunna utöva påtryckning så att vi får det vi har beställt. Vår utgångspunkt är att kunderna ska få servering i tågen, säger Gunnar Wulff, vd på Öresundståg, till SVT Småland.

Transdev ska nu betala vite på 15 000 för varje tur som är över 50 kilometer. Det rör sig om många turer varje dag och om serveringen inte kommer igång snabbt kan viteskostnaden bli väldigt hög.

– I slutändan finns det en risk för att det blir ett miljonbelopp, men ju fortare man kommer igång med serveringen desto mindre blir vitet, säger Gunnar Wulff till SVT Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons