Annons

Inget polisbesök efter inbrottet

Publicerad 27 maj 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Vid 04-tiden natten mot tisdag gick inbrottslarmet på Istanbul livs på Dalbo Torg. Någon hade brutit sig in och stulit cigaretter för cirka 35 000 kronor. Tre dagar senare väntar ägarna fortfarande på ett besök från polisen.

– Polisen pratar om hur mycket de jobbar här i området, om sina insatser. Men sen när det väl händer något så kommer ingen. Det är sorgligt, ingen ställer upp, säger Yousif Al-Kifel, bror till ägaren, till Smålandsposten.

Annons

Polisens presschef i Region syd, Robert Loeffel, kan inte svara på hur ledningscentralen prioriterat.

– Jag vet inte vilka grunder de har fattat beslutet på. Men självklart är det önskvärt att vi skulle besöka ett sånt här inbrott. Sannolikt har ledningscentralen gått på uppgifter från väktaren och anmälaren om att det inte finns framgångsfaktorer, att det inte finns några säkringsbara spår, säger han till Smålandsposten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons