Annons

Inrikesministerns svar kring fyrverkerier i Växjö

Publicerad 15 mars 2017
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN

Det blir inte några skärpta fyrverkeriregler i Växjö. Inrikesminister Anders Ygeman (S) har nu svarat på skrivelsen som skickades in av tre kommunalråd i Växjö. I svaret meddelar inrikesministern att han inte avser att vidta några åtgärder utan hänvisar i stället till de lagar och regler som finns och möjligheten att införa föreskrifter på lokal nivå.

Det var Anna Tenje (M), Per Schöldberg (C) och Oliver Rosengren (M) som låg bakom skrivelsen som skickades till regeringen i januari och efterfrågade bland annat bättre möjligheter att införa krav på stöldskydd för den som förvarar fyrverkerier.

Annons

– Kommunledningen förväntar sig att polis, MSB och räddningstjänst gör vad som står i deras makt för att försäljning av fyrverkerier inte ska leda till felaktig användning. Det behövs krav på säkrare förvaringsplatser, bättre låsanordningar och bevakning. På Möllevångstorget i Malmö utspelade sig tidigare i år nationellt uppmärksammade sammandrabbningar med fyrverkerier. Växjö ska inte behöva ta del av liknande händelser, säger Per Schöldberg (C), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Växjö kommun kommer nu åter lyfta frågan med räddningstjänst och med polisen lokalt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons