Insamling i Växjö saknar tillstånd

Publicerad 29 november 2016
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

I anslutning till återvinningsstationerna i Växjö finns flera insamlingsboxar för kläder, men enligt Smålandsposten saknas tillstånd för klädinsamlingarna.

– Det är ett gissel för oss. Det är väldigt många klädinsamlare och väldigt mycket klädbehållare. Det som är vårt stora problem är att en del av dem har inte behållare som är inbrottssäkra alls. Folk bryter sig in och provar kläder och det man inte vill ha ligger i stora driver som vi sedan då får städa bort. Och det är på din och min bekostnad, säger Magnus Sandström som är regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen till Smålandsposten.

Enligt ordningslagen krävs polistillstånd för att ställa ut insamlingsboxar på kommunal mark.

– Saken är ju den att vi har stått där sedan Jesus gick i kortbyxor, säger Robert Larsson som är verksamhetsansvarig på Emmaus Åkvarn Björkå, en av de föreningar som ställt ut insamlingarna, till Smålandsposten.

Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.