Annons

Insamlingen redan en succé

Publicerad 26 juli 2016
Foto: Skärmdump
Foto: Skärmdump

I helgen startade European Speedgaming Assembly i Växjö. Dataspelandet följs av miljontals tittare över internet, och tittarna kan i sin tur donera pengar. Arrangörerna Northern Sky hoppades på att samla in totalt en miljon kronor till Rädda Barnen under veckan, men redan under måndagskvällen var målet uppnått.

– Jag som arrangör är överväldigad över hur mycket folk donerar, och att en sådan här grej kan göra så mycket nytta för världens barn. Kanske något för folk att tänka på när man säger att dataspel är ett slöseri med tid, säger Magnus Stenbenke, en av arrangörerna.

Annons

I nuläget har cirka 135 000 kronor samlats in från tittarna. En summa som evenemangets sponsorer sedan kommer att tiodubbla, vilket alltså innebär att 1,35 miljoner samlats in i nuläget.

– Vi på Northern sky är otroligt stolta över att få vara en del av detta, säger Stenbenke.

För att följa tävlingarna, och kanske själv donera en slant, klicka här (extern länk).

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons