Annons

Investerar miljoner i Växjölagret

Publicerad 11 januari 2017
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Den danska mediekoncernen Egmont investerar 40 miljoner kronor i e-handelsjätten Outnorth, som har sitt huvudkontor i Kalmar och sitt lager i Växjö.

– Med ännu ett väldigt starkt år bakom oss står vi i och med den här investeringen nu bättre rustade än någonsin för framtiden. Det här möjliggör satsningar på både sortiments- och servicenivå så att vi kan inspirera fler att uppleva skandinavisk outdoor, vare sig det handlar om kläder och prylar eller om själva upplevelsen, säger Lars Nykvist, vd på Outnorth, i ett pressmeddelande.

Annons

Outnorth är Skandinaviens ledande nätbutik inom outdoor och säljer kläder, skor och utrustning för aktiviteter och träning utomhus. Bolaget omsatte 292 miljoner kronor under 2015.

– Investeringen i Outnorth blir vår sjunde och vi tror att bolaget efter ett imponerande 2016 står starkt i konkurrensen, med en kompetent ledning och kunniga partners i ägarkretsen, säger Torsten Bjerre Rasmussen, vd på Egmont Publishing, i pressmeddelandet. Han kommer också ta en plats i Outnorths styrelse.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons