Annons

Isdags för ett spännande Lakersbygge

En 35-årig världsmästare mellan stolparna. En 30-årig jätteback. En sylvass 35-åring som ska omskolas till en ny roll. Och ett gäng spelare som kan vara framtidens stora stjärnor. I dag är det ispremiär för ett väldigt spännande Växjö Lakers.
Publicerad 31 juli 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Två av de där framtida stjärnorna saknas på första ispasset i Vida Arena. Linus Högberg och Elias Pettersson är just nu i Nordamerika för att spela säsongens första turnering med Juniorkronorna. Backen Ben Youds dröjer också några dagar efter att ha blivit pappa i juli.

Nyfikna kommer dock att få se Viktor Fasth göra sitt första ispass i klubben sedan våren 2010. Han lämnade som ett löfte och återkommer som en stjärna efter sju säsonger i SHL, NHL och KHL. 34-åringen blir förstås en riktig nyckelspelare.

Annons

Detsamma gäller för 30-årige backen Daniel Rahimi som återvänder till SHL efter en säsong i Schweiz. Här har Växjö Lakers hittat den fysiskt spelande backen som saknades när Teemu Laakso inte kunde spela förra säsongen. Övriga nyförvärv är Ben Youds, Peter Andersson och Joel Persson.

18-årige Elias Pettersson är mest spännande bland nyförvärven på forwardssidan, men Martin Lundberg, Andrew Calof och Janne Pesonen osar också klass. 35-årige Pesonen blev sommarens sista nyförvärv och många höjde på ögonbrynen när han presenterades. Växjö Lakers var på jakt efter en center – men presenterade en finsk ytterforward. Nu inleds projekt omskolning.

”Det är spännande. Som alltid när man vågar finns det en risk och en reward. Risken är givetvis att det inte faller så väl ut. Då får vi lösa det på ett annat sätt och vi har en väldigt bra vinge. Rewarden är att vi har skaffat en väldigt bra center på en marknad som var väldigt, väldigt tunn”, kommenterar sportchefen Henrik Evertsson, som valde klass framför en naturlig center.

”Jag tyckte inte att det fanns den typen av klasspelare som Janne är på marknaden. Då kände vi att det var bättre att försöka få en klasspelare att spela center än att få någon som är center att vara klasspelare”.

De tunga och rutinerade pjäserna är också namn som känns mätta. Med informella ledare som Fasth, Rahimi och Pesonen kommer framtidsnamn som Andrén, Högberg, Pettersson och Røndbjerg att få en fantastisk möjlighet att ta stora kliv. Det kommer säkerligen att bli en hel del toppinsatser under säsongen, fast också ett par rejäla bottennapp. När de sistnämnda matcherna kommer bör alla Lakersfans drömma sig framåt mot ett slutspel med blommande supertalanger som strax drar till NHL…

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons