Annons

Matteo om vägen tillbaka

Publicerad 5 februari 2016

Han skadade sig allvarligt under säsongens första träning. Nu har Öster skrivit kontrakt med anfallaren Matteo Blomqvist-Zampi.

– Det är en lättnad givetvis. Det var det här som var meningen från början. Självklart önskade jag att det såg annorlunda ut. Men det är som det är. Jag är glad att jag förlänger hoppet att komma tillbaka och att allt ska gå bra.

Annons

Vad har läkaren sagt?

– Jag opereras nu på måndag i Ängelholm hos Mats Wilhelmsson. Det går inte att ta min hamstringsena i och med att jag gjorde det förra gången utan jag får ta min knäsena den här gången. Han är duktig knäspecialist och det ska väl gå bra.

Hur tänker du kring framtiden med fotbollen?

– Man vill ju spela, så är det. Jag ska operera mig, jag ska köra min rehab, jag ska komma tillbaka. Sen vet man inte hur det ser ut om sju månader. Det är omöjligt att säga nu, men jag ska gå in till hundra procent och ge det ett försök.

Hur kommer det att gå för laget?

– Jag tror att det kan gå ganska bra. Vi är ett ganska sammansvetsat gäng. Ett jädrigt go i laget. Man vinner ganska mycket på det. Sen är vi väldigt duktiga också. Vi har bra spelare. Jag tror att det kan gå bra. Har vi lite flyt och vinner de där matcherna vi ska vinna tror jag att vi kan ta steget upp.

Hur kommer du följa säsongen?

– Jag kommer att följa säsongen som om jag vore på planen. Jag kommer att vara vid sidan hela tiden och kolla varenda match och försöka vara på så många träningar som möjligt, även om jag inte kan vara med.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons