Annons

Järnvägskorsning i Växjö kan stängas för biltrafik

Publicerad 19 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Korsningen på Liedbergsgatan kan stängas av för biltrafik. I trafikplanen för Växjö centrum framkommer det att en tunnel under järnvägen är en tekniskt svår och ekonomiskt kostsam lösning. Om något sådant ska anläggas ska det exempelvis först göras i samband med att järnvägen blir tvåspårig. I väntan på det kan stoppad biltrafik i korsningen bli en åtgärd för att ändra nuvarande trafikflöden nära centrum.

Ambitionen med trafikplanen är att prioritera gång- cykel och kollektivtrafik. I trafikplanen framkommer det att en avstängning av Liedbergsgatan för motorburen trafik innebär att kontakten mellan Oxtorget och Storgatans gågatudel förbättras för gående, vilket bidrar till att öka centrums attraktivitet. Gatan är del i ett viktigt stråk från parkeringsplatserna i centrums västra delar till Storgatan gågatuområde.

Dessutom kommer större delen av Norra Järnvägsgatan stängas av för biltrafik och bli bussterminal för stadsbussarna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons