Annons

Jättebygget växer fram i Växjö

Publicerad 19 april 2017
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

På den gamla Stena-tomten på Söder i Växjö växer nu Kvarteret Skärvet upp. När allt är klart ska tomten inrymma bostäder, äldreboende, vårdcentral, en innergård med trädgård och kanske till och med höns. Tomten är uppdelad i två delar, där Skanska och Växjöbostäder har en varsin del.

– På vår tomt bygger vi nu ett äldreboende som öppnar till sommaren, ett hyreshus som ska stå klart till nästa sommar och i september startar bygget av 64 bostadsrätter, säger Ann-Louice Olofsson, distriktschef på Skanska i Kronoberg, till Smålandsposten.

Annons

De nya fastigheterna blir Svanenmärkta enligt version 3.0 och miljötanken har varit viktig under projektet. Äldreboendet får solceller på taket och innergården får en trädgård med växthus och odlingslådor.

– Vi har till och med planerat för ett hönshus och hönor. Men det måste finnas intresse hos de boende, annars blir det inga hönor, säger Ann-Louice Olofsson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons