Mäktig vändning av Växjö United

Publicerad 26 augusti 2016

Ikväll gästade Växjö United topplaget Rydaholm i fotbollens division 3. United hade fått tillbaka Tif Kiddu och Kamaliza Mahad Ndhodhi, som båda varit utlånade till Syrianska i Superettan.

Det skulle dock bli en mardrömsstart för United. 1-0 redan efter fyra minuters spel följdes upp med 2-0 och 3-0 innan paus. Men United hade spelat upp sig redan i första och bland annat haft både en straff i ribban och ett stolpskott. Utdelningen skulle också komma i andra halvlek.

Först kom 3-1 i minut 53, vilket följdes upp med 3-2 i 66:e matchminuten, och med kvarten kvar kom även kvitteringen. I minut 87 fullbordades sedan vändningen till 3-4, och Växjö kunde sedan av bara farten även göra ett femte mål på stopptid. Stor hjälte blev återvändande Kamaliza Mahad Ndhohdi, som gjorde tre av målen.

3-5 alltså, och tre viktiga poäng för United, som nu har fyra ner till nedflyttning.