Annons
Nöje

Jesper Rönndahl vill roa och folkbilda

Växjöaktuella Jesper Rönndahl är komikern med förkärlek för vetenskap. I sin nya ståuppshow, Senaste nytt med Jesper Rönndahl, vill han rikta ljuset på nyheter och kunskaper som vi förmodligen missat men som borde tillhöra allmänbildningen.
– Det kan vara nya rön om allt från mammutar till rymden!
Publicerad 26 oktober 2017
Foto: Martin Kjellberg, pressfoto

Jesper slog igenom på radion i P3-program som Så funkar det, Hej Domstol och Morgonpasset. För den breda publiken blev han ett känt namn när han och Elisabet Höglund tog hem mästartiteln i På spåret säsongen 2014/2015.

– Det blev ett otroligt genomslag. Min karriär kan delas in i före och efter På spåret.

Annons

Att Jesper är allmänbildad framgick tydligt i tv-programmet och med sitt stora intresse för forskning ser han sig lika mycket som folkbildare som komiker. I den pågående ståuppshowen, Senaste nytt med Jesper Rönndahl, vill han lyfta fram intressanta nyheter som kanske inte alltid nått allmänheten.

– Det är kunskaper och nya rön som inte är så kända men som borde ingå i allmänbildningen. Jag pratar om allt från mammutar och spindlar till rymdforskning.

Det exakta innehållet i showen ändras hela tiden, så publiken i Växjö Konserthus på fredag kan se fram mot en hel del unikt material.

– Men några guldkorn använder jag under hela turnén!

En del vetenskap kan ha svårt att nå ut till den breda massan. Personligen är Jesper väldigt förtjust i geologi, ett intresse som han dock är ganska ensam om.

– Jag och min fru var nyligen i Spanien och tog en bussresa upp till bergen. Där kan man tydligt se de olika färgskiktningarna från de olika bergarterna, men min fru blev inte särskild imponerad. Att få henne och den övriga allmänheten intresserad av geologi får bli min långsiktiga målsättning!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons