Annons

Jimmie Åkesson om besöket i Växjö

Publicerad 25 januari 2017
Foto: Jonathan Othen, pressbild
Foto: Jonathan Othen, pressbild

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är just nu ute på en landsomfattande turné och under onsdagen besökte han till Växjö.

– Dels är jag ute i landet för att träffa lokala partiledningar, men även för att göra lite verksamhetsbesök och träffa en hel del medlemmar, säger han när Smålandsposten träffar honom i partilokalen i Växjö.

Annons

Moderatledaren Anna Kinberg Batra har meddelat att hon är beredd att föra samtal med Sverigedemokraterna och bryta partiets isolering. Smålandsposten frågade hur Jimmie Åkesson ser på det uttalandet.

– De har kommit till den insikten att ingen av de traditionella blocken kommer kunna bilda en majoritetsregering. Anna Kinberg Batra vill väldigt gärna bli statsminister och nu har hon öppnat upp för andra samarbeten. Efter den senaste veckan kan man ifrågasätta om de ens finns ett borgerligt regeringsalternativ i form av Alliansen, säger Jimmie Åkesson (SD). Läs en längre intervju här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons