Jordgubbstårta med passion

Publicerad 24 juni 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här!

Midsommarhelgen är här! Förutom sill så förknippar många midsomnar med en härlig jordgubbstårta, så även jag. Jag har alltid banan i min jordgubbstårta vilket jag älskar och det gör den extra saftig men för att få ännu godare smak tillsätter jag passionsfrukt vilken är min favoritfrukt och som gifter sig med banan. Hör kommer recept på en söt och syrlig Jordgubbstårta på mitt vis. Glad Midsommar där ute!

Jordgubbstårta med passion

Ingredienser till en tårta med 3 lager

Sockerkaksbotten

3 ägg

3 dl socker

4,5 dl mjöl

3 tsk bakpulver

100 g smällt smör

rivet skal från 1 citron

1,5 dl mjölk

Fyllning lager 1

3 mosade bananer

2 passionsfrukter

Fyllning lager 2

400 g mosade jordgubbar

Topping/Garnering

3 dl grädde

150 g Jordgubbar

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2. Smält smöret.

3.Vispa ägg och socker poröst.

4.Tillsätt mjöl, bakpulver och det smälta smöret.

5.Vispa till den jämn smet.

6.Vispa ner rivet citronskal och mjölk. 7.Smörj en form och fördela ströbröd i den.

8.Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.

9.Låt sockerkakan svalna innan du skär den i 3 delar.

10.Vispa grädden.

11.Mosa bananerna och blanda med passionsfrukten samt mosa jordgubbarna.

12. Fördela bananerna på det första lagret, jordgubbarna på det andra. Lägg på locket och bred/spritsa på grädden. Dekorera tårtan med jordgubbar.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.