Annons

Journalhandlingar stulna i Växjö

Publicerad 2 mars 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Journalhandlingar om en patient på Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö har försvunnit spårlöst. Smålandsposten rapporterar att regionkliniken misstänker att handlingarna har stulits och händelsen har polisanmälts.

– Vi misstänker att någon med hög behörighet i systemet har stulit handlingarna. Detta är mycket märkligt och mycket allvarligt, säger David Wirdelöv, biträdande verksamhetschef och säkerhetsansvarig vid regionkliniken, till Smålandsposten.

Enligt Aftonbladet är det utredningarhandlingar som beskriver förloppet av patientens vård, hemligstämplade dokument från Säpo och mycket annat känsligt material som stulits. Enligt David Wirdelöv har 60-80 sidor försvunnits. Handlingarna har förvarats i ett låst arkiv och det är bara läkare, sekreterare och omvårdnadspersonal med viss behörighet som har tillgång till arkivet, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons