Tre hemmavinnare i Nordenkampen

Publicerad 13 februari 2016
Angelica Bengtsson vann sin första tävling i Telekonsult Arena. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Sanna Kallur är tillbaka i de svenska landslagsfärgerna. Under lördagseftermiddagen sprang hon 60 meter vid Nordenkampen i Telekonsult Arena. Trots magsjuka under natten mot lördag utmanade hon den norska stjärnan Ezinne Okpaaebo. Sanna Kallur klockades för tiden 7.35.

– Efter fyra-fem steg kändes det avslappnat och bra. Målsättningen var att springa mitt eget lopp, säger Sanna till Smålandsposten.

Snabbt gick det också för Alexander Brorsson från Växjöklubben Athletics 24 Seven på 60 meter häck. Han vann loppet på 7.75 och var därmed bara tre sekunder från kvalgränsen till inne-VM.

– Segern var det enda jag ville ha. Det kan låta kaxigt, men för mig var det jag mot klockan, säger Brorsson till Smålandsposten.

Brorsson sprang även 200 meter, men hamnade där lite längre ner i resultatlistorna efter att ha slutat tvåa i sitt heat.

En vinnare från Athletics 24 Seven blev det även i damernas kula. Fanny Roos stötte 16.81 och var därmed överlägsen. Tvåan var nästan metern bakom.

Tävlingarnas sista lokala vinnare blev Angelica Bengtsson. Hon klarade 4.66 och gjorde sedan tre försök på rekordhöjden 4.71. Kommande vecka tävlar Angelica och flera andra svenska stjärnor i Globen.

– Det är jättekul att hoppa i landslagskläder, sade Angelica Bengtsson till SVT Sport.

Fanny Roos och Alexander Brorsson vann också på hemmaplan. Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten