Annons

Julia får spela SSL-innebandy

Publicerad 4 april 2016
Foto: FBC Kalmarsund
Foto: FBC Kalmarsund

Julia Rindhagen lämnade moderklubben Hovshaga AIF för plugg och spel med seriekonkurrenten FBC Kalmarsund. Nu har den 21-åriga forwarden upplevt en fantastisk helg. FBC Kalmarsund är klart för SSL till nästa säsong.

– Det känns så fantastiskt roligt. Man har inte riktigt fattat det. Det är väldigt stort har jag förstått, men man är fortfarande i en liten bubbla.

Annons

Varför gick ni upp?

– För att vi har blivit bättre och bättre under hela säsongen och vi avslutade verkligen på topp. Kvalmatcherna mot Södertälje och Warberg är våra bästa matcher sett till hela säsongen. Vi var bäst när det gäller helt enkelt.

Har du hunnit tänka något på SSL?

– Nej, man har bara velat fira det här, men det är klart att man börjar tänka. Nu ska de riktigt bra lagen komma hit till Kalmar och vi ska få möta dem. Det är upp till bevis. Det är en utmaning, men det ska bli roligt. Vi måste träna hårdare, det blir mer allvarligt, vilket är roligare också.

Samma helg som ni gick upp blev din moderklubb klart för allsvenskan. Vad säger du om det?

– Jag tycker att det var ganska väntat. Jag trodde absolut att de skulle klara en plats i allsvenskan, säger Julia Rindhagen som har kontrakt med FBC Kalmarsund även nästa säsong.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons