Annons

Kaffebaren återuppstår i Växjö

Publicerad 16 maj 2016
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten

I januari 2014 stängde kaffebaren Gusto av maskinerna på Västergatan i Växjö. Nu kommer kaffebaren tillbaka med en ny stil i en ny lokal.

– Det är väldigt frustrerande att ingen tog över stafettpinnen när Gusto försvann. Jag trodde att någon skulle försöka men det är inte ens någon som har ansträngt sig. Så nu startar vi igen med ungefär samma sortiment men något utökat, säger Mathias Gaunitz, en av ägarna.

Annons

Kaffebaren stängde igen på grund av flera faktorer, däribland ekonomiskt och många har efterfrågat att Gusto ska komma tillbaka. Beslutet att öppna igen fattades för bara en vecka sedan. Det kommer finnas mycket kvar från det gamla Gusto, blandat med nya leverantörer och nytt tänk.

– Nu inför är det en skräckblandad förtjusning, det har varit väldigt snabba ryck och mycket som ska göras. Responsen har varit positiv men inne i huvudet är det väldigt stökigt, säger Mathias Gaunitz

Var det nygamla kaffebaren ska vara är än så länge hemligt och först i slutet av nästa vecka kommer adressen att bli officiell.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons