Annons

Kajor tar över centrala Växjö

Publicerad 12 februari 2018
Foto: Johan Christensen

Stora mängder kajor samlas i centrala Växjö. Många har tröttnat på det stora antalet men skyddsjakt är inte en bra lösning enligt Magnus Hellström, fågelexpert och chef på Ottenby fågelstation.

– Skyddsjakt är en populär, men dålig lösning. Väldigt få individer plockas bort vid skyddsjakt. Dessutom skjuts det med hagel, och skadeskjutningarna blir väldigt många. Det är inget att föredra. Etiskt stöttar jag heller inte det, säger han till Smålandsposten.

Annons

Magnus Hellström menar också att anledningen till den stora mängder fåglar är tillgången till mat. Sophanteringen och matrester på gatorna gör att kajorna trivs i Växjö.

– En stad kan inte hålla fler kajor än den kan mata. Man måste se över hur tillgången till mat ser ut. Hur papperskorgarna är utformade och så vidare, säger han till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons