Annons

Kallar in konsulter - för 11 miljoner

Publicerad 24 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Växjös barn- och ungdomspsykiatri, Bup, har fått stark kritik det senaste året och står nu inför ett stort förändringsarbete som beräknas kosta omkring 11 miljoner kronor.

– Vi måste vidta de åtgärder som behövs för att få upp Bup på banan igen och vår bedömning är att vi behöver extern hjälp för att lösa de utmaningar som finns, säger Charlotta Svanberg (S), ordförande i nämnden, till Smålandsposten.

Annons

Pengarna, som ska gå till externa konsulter, hoppas hälso- och sjukvårdsnämnden få av regionen. Något Moderatledaren och regionrådet Suzanne Frank inte är helt nöjd med.

– Underlaget är mycket magert och kostnaden är extrem. Detta är en dysfunktionell organisation och om man stoppar in så mycket pengar i en organisation som inte fungerar, finns det risk att det inte fungerar efteråt heller, säger hon till Smålandsposten.

Frågan kommer att behandlas imorgon, torsdag. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons