Annons

Källman missar OS-handbollen

Publicerad 30 maj 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjöprodukten Jonas Källman får inte chansen att vara med och försvara det svenska OS-silvret i Rio till sommaren. Kroppen säger stopp.

– OS-silvret i London är mitt kanske starkaste landslagsminne och jag hade gärna spelat även i Rio, men när jag känner att jag inte kan göra mig själv rättvisa med den hårda och intensiva belastning som uppladdningen och turneringen innebär är det bättre att kliva åt sidan. Det är inget att sticka under stolen med att det känns väldigt, väldigt jobbigt, säger Jonas Källman till svenskhandboll.se.

Att Källman inte kan spela är också ett hårt slag för hela landslaget. Han har länge varit en nyckelspelare både offensivt och defensivt. OS-kvalet i Malmö mot Spanien kan vara Växjö HF-produktens sista landskamp. På de 218 landskamper han har gjort har det blivit 636 mål.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons