Annons

Kaos efter avstängd lärare

Publicerad 31 mars 2018
Foto: Filip Sjöfors

I början av januari togs en lärare på Linnéuniversitetet i Växjö ur undervisningen. Anledningen var att många studenter framfört klagomål på mannens sätt att leda föreläsningarna.

Avstängningen skulle gälla till i mitten av mars, men trots flera möten har man inte lyckats komma med någon lösning, skriver Smålandsposten.

Annons

– Vi har inte blivit färdiga med något beslut, men beslut fattades om fortsatt befrielse fram tills vi är överens om annat, meddelar HR-chefen Marianne Johansson-Hellström enligt Smålandsposten.

Den avstängda läraren är missnöjd med behandlingen och begär nu att HR-avdelningen frånkopplas från ärendet och att en grupp av utredare från universitetet och utomstående tar över.

– Det är helt kaos. Studenter på mina kurser är helt förvirrade. Det är många studenter som har tagit kontakt med mig – de vet inte heller vad dem skall göra under den kvarstående delen av terminen, skriver läraren i ett mejl till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons