Kaptenen: Ingen matchar vår högstanivå

Publicerad 10 november 2016
Foto: David Elg, Smålandsposten
Foto: David Elg, Smålandsposten

Efter fem SHL-matcher från sidan är Liam Reddox tillbaka lagom till helgens dubbelmöte med HV71. Lagkaptenen fick också en match i kroppen i veckans CHL-match. Han är taggad inför fredagens match.

– Jag är exalterad, speciellt efter vår avslutning före uppehållet. Vi gjorde tre bra insatser i rad.

Du såg de matcherna från sidan. Vad var bättre?

Jag tror att vi var mycket svårare att möta. Vi hade lite mer edge i allt vi gjorde. Det var det vi letade efter när det gick lite tyngre.

Har ni kvar edgen efter SHL-uppehållet?

– Vi måste trycka på resetknappen och inse att det inte kommer gratis. Men vårt självförtroende är bättre och vi har identifierat vad vi måste göra varje kväll. Om vi kan göra det kommer självförtroendet bara att öka.

Växjö Lakers tre raka vinster kom efter en tyngre period i SHL. Enligt Liam Reddox behöver laget höja sin lägstanivå och spela bättre över 60 minuter. Däremot är han nöjd med det laget presterar när de spelar som bäst.

– Vår högstanivå är så hög att jag inte tror att något annat lag i ligan kan matcha det.

Liam Reddox och kedjekompisen Erik Josefsson brukar leverera i matcherna mot HV71. Josefsson har gjort 6+4 de 25 derbyn som spelats hittills. Reddox är snäppet vassare med 7+8. Han gjorde både mål och assist i säsongens första möte.

– Det är matcher när vi verkligen trivs. Jag tror att alla älskar rivaliteten och energin som fansen bidrar med. Jag räknar inte med något annat de här två matcherna.

LÄS MER

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.