Annons

Kåren diskvalificerade som studenternas röst

Publicerad 14 april 2016
Foto: Privat
Foto: Privat

Linnéstudenterna visar återigen på att de inte förmår att vara studenternas röst. I kårvalet, som hölls den 4-11 april, var valdeltagande extremt lågt. Att endast två procent av Linnéstudenternas medlemmar går och röstar är en tydlig signal. Vi studenter är inte nöjda med vår kår!

Även om man har gjort det enklare att rösta, genom att göra röstningen digital, så är det endast 120 medlemmar, av kårens 6000 som har valt att tycka till i årets kårval. Tre poster har man inte ens lyckats tillsätta.

Annons

Vad gör då Linnéstudenterna?

1. De motsätter sig att man säljer gamla studentbostäder, så att nya kan byggas.

2. De är en starkt bidragande faktor till de höga hyrorna på de nya studentbostäderna. När de hade möjligheten att ordna schyssta hyror åt studenterna, valde de istället att gå in med orimliga krav, och därmed höja hyrorna.

3. De delar ut kaffe på torsdagar. Ja, det är det enda vettiga vi får ut av vårt påtvingade medlemskap. När ska Linnéstudenterna faktiskt bli relevanta för oss studenter? När ska de driva frågor som faktiskt leder till att vi studenter får en bättre utbildning och en bättre studietid?

En hint till kåren: det är dags nu! Linnéstudenterna, era medlemmar ger er rött kort. Likaså gör vi. Ni är diskvalificerade.

Over and out.

Ida Eriksson

Distriktsordförande MUF Kronoberg

Ofrivillig medlem i Linnéstudenterna

Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons