Annons

Karins hjärta klappar för city

Publicerad 15 februari 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Nu står det klart att Karin Bååth blir ny VD för Växjö citysamverkan efter det att Jenny Bäckström lämnar sin tjänst den 12 mars. Att kliva in i rollen är något som hon själv ser fram emot och hon betonar den positiva framtidstro som nu råder i centrum.

Den 13 mars tar Karin Bååth över rollen som centrumutvecklare och VD för Växjö citysamverkan, det meddelades tidigare i Veckan. Karin tar därmed över ansvaret från Jenny Bäckström som aviserade sin avgång under senhösten.

Annons

– Det känns fantastiskt spännande att få vara med och följa citys utveckling, man kan märka av en positiv framtidstro bland näringsidkarna. Växjö har utvecklats enormt de senaste åren men det är bara en början. De kommande fem åren kommer förvandla Växjö city i grunden och jag ser ödmjukt fram emot att vara en del av detta förändringsarbete, säger Karin Bååth.

Karin har varit verksam i bolaget som medlemsansvarig eventkoordinator sedan årsskiftet och har tidigare bland annat drivit butiken ”TrueMe” uppe på Grand Samarkand. Med erfarenheter från att själv arbeta i ett renodlat handelsområde hoppas hon kunna ta med sig sina erfarenheter vidare in i Växjö city.

– Butikerna i centrum har haft det tufft, men känslan är att det nu vänder. Näringsidkare står på kö för att öppna i staden och man känner av att det bara fortsätter att växa i rätt riktning. Grand Samarkand är ett område som enbart finns till för handel – i centrum finns helt andra möjligheter. Här lever vi, bor och arbetar i ett område där det alltid händer saker. Inflyttningen är stark och här finns ett brett utbud av service, handel och nöjesliv.

Växjö citysamverkan drivs av tre parter – kommunen, fastighetsägare och handeln. Syftet med verksamheten är att utveckla Växjö centrum på olika sätt, bland annat genom evenemang och gemensam marknadsföring. Det är en positiv Karin som nu tar över rollen som ny VD och hon hoppas på att utvecklingen ska fortsätta – att Växjö centrum även i fortsättningen ska locka såväl lokalbefolkning som besökare på genomresa.

– För mig innebär arbetet en spännande möjlighet att tillsammans med näringsidkare, fastighetsägare och kommun utveckla Växjö City – styrkan är att vi jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål. Jag är själv en Växjötjej och mitt hjärta klappar för den här staden. Här finns blandningen, mångfalden och inte minst möjligheterna.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons