Annons

Karlsson Björkmarkers egna ord om avhoppet

Publicerad 16 januari 2018
Foto: Martina Wärenfeldt

Under måndagskvällen blev det känt att Åsa Karlsson Björkmarker lämnar som kommunalråd i Växjö. Hon har nu skrivit ett brev om beslutet, som kan läsas i sin helhet nedan.

Det är dags för mig att göra något annat och därför har jag bestämt mig för att lämna de förtroendeuppdrag jag har i Växjö kommun idag samt att inte kandidera i höstens val. Jag är förstås kvar som medlem och aktiv i Socialdemokraterna.

Annons

Under mer än 10 år har jag varit heltidsarvoderad politiker på olika förtroendeuppdrag i Växjö kommun. Jag har varit vice ordförande i dåvarande skol- och barnomsorgsnämnden, vice ordförande i kommunens moderbolag VKAB, varit vice ordförande i både tekniska nämnden liksom i byggnadsnämnden och under en kort period också i kommunens organisations- och personalutskott samt i Växjöbostäders styrelse. Jag har varit ledamot i VEAB:s styrelse och varit ledamot i kommunfullmäktige sedan valet 2006. Kort sagt har jag under mina drygt 10 år fått förmånen att lära mig otroligt mycket och påverka stora delar av Växjö kommuns verksamhet.

Detta beslut har vuxit fram gradvis och nu när jag kring årsskiftet för första gången på många år har haft tid att tänka efter ordentligt blev det uppenbart att det är dags för mig att gå vidare. Jag har njutit varenda sekund av att få vara en del i att utveckla Växjö och vara en kugge i den utveckling som Växjö kommun har genomgått de senaste åren. Jag är stolt över att ha fått vara en del av Växjös viktiga och genomgripande miljö- och hållbarhetsarbete och jag är mäkta stolt över att ha kunnat synliggöra och föra ut Växjö både i Europa och i världen.

Förtroendet att under dessa år ha fått vara Socialdemokraternas lagledare i Växjö kommun vårdar jag ömt och det är ett förtroende som jag känner en stor ödmjukhet inför. Att få leda det starka lag som Socialdemokraterna i Växjö är har varit otroligt roligt och utvecklande. Det lag som utsågs av partiets medlemsmöte i november kommer under våren att få en ny lagledare och den processen kommer att ledas av partiets valberedning. Själv är jag övertygad om att Socialdemokraterna i Växjö kommer att leda Växjö kommun efter valet i höst och jag vet att laget som tar över i höst är mer än lämpad att ta sig an den uppgiften.

Stort tack för den här tiden, nu ser jag fram emot nya utmaningar framöver.

Hälsningar

Åsa Karlsson Björkmarker

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons