Annons

Bråk på läktaren under seriefinalen

Publicerad 11 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Vid 15-tiden på lördagen gick brandlarmet i Tegnérgallerian i centrala Växjö. Lokalerna fick utrymmas efter att någon kastat smällare. Utrymningen varade dock bara ett par minuter, enligt Smålandsposten.

Händelsen var en av flera inför dagens seriefinal mellan Öster och Landskrona på Myresjöhus Arena. Polisen bekräftar att det varit stökigt på stan. En supporter omhändertogs för störande av allmän ordning utanför arenan.

Annons

– Det är för att hindra honom från att begå brott. Han kommer att vara kvar här hos oss i några timmar tills han har lugnat ner sig och vi gör bedömningen att han inte kan starta ett nytt bråk, säger Emir Bajric, jourhavande förundersökningsledare till Smålandsposten.

En anmälan om misshandel och stöld är också på gång efter en händelse i supportertåget mot Myresjöhus Arena under eftermiddagen.

Stökigheterna följde också med in på arenan. I andra halvlek av seriefinalen tog sig bortasupportrar in på East Fronts läktare och slagsmål utbröt. Matchen stoppades ett par minuter. Öster vann matchen med 2–1. Läs mer om det här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons