Annons

Kastade ut hagelgevär från bilen - under polisjakt

Publicerad 24 januari 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

En man hemmahörande i Växjö har dömts till ett års fängelse. Mannen, som är i 35-årsåldern, ska narkotikapåverkad och utan körkort ha försökt köra ifrån polisen utanför Nye i Vetlanda kommun. Men det hela slutade med att han körde av vägen och kunde gripas av polisen, skriver Tranås Tidning.

Några meter utanför bilen hittades ett avsågat hagelgevär med magasin och två patroner, en ljuddämpare och en kniv, som mannen ska ha kastat ut genom fönstret. Mannen hade också bytt ut registreringsskyltarna mot ett par som stulits från en snarlik bil i Borås, skriver Tranås Tidning.

Nu döms han vid Eksjö tingsrätt till ett års fängelse för rattfylleri, olovlig körning, ringa narkotikabrott, märkesförfalskning och grovt vapenbrott. I maj dömdes hans till två år och sex månaders fängelse för en rad andra brott, varav ett nu är uppe i Göta hovrätt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons