Annons

Katastrofläge på BUP - barn kan drabbas

Publicerad 17 december 2016
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN

Sedan Barn- och ungdomspsykiatrins tidigare verksamhetschef Ann Lund tvingades lämna sin tjänst i slutet av november beskrivs situationen på Bup som kaosartat.

– Vi upplever just nu en kaosartad situation här och jag skulle dra det så långt till att kalla det för katastrofläge, säger en klinikmedarbetare, som vill vara anonym till Smålandposten.

Annons

Erfarna läkare slutar och produktionen, det bill säga exempelvis läkarbesök, startade utredningar, avslutade utredningar och så vidare har minskat med 40 procent.

– Vi har två perioder varje år med väldigt hög belastning. Den ena är strax innan sommarlovet och den andra är nu, innan jul. Då kommer det många nya patienter och just nu går klinikens medarbetare på knäna, säger en anonym klinikmedarbetare till Smålandsposten. Läs mer om läget på kliniken här.

LÄS MER

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons