Annons

Katedralskolans startar ny estetisk profil

Publicerad 8 mars 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Dans, sång, musik och teater blandas med scenografi, ljud, ljus och kostymer. Katedralskolan i Växjö startar under höstterminen 2017 en helt ny musikalprofil.

Tidigare har det funnits bild, musik, teater och dans men de elever som väljer Estetiska programmet kan från och med höstterminen 2016 välja till den nya profilen, då det hela smygstartar.

Annons

I och med den nya profilen kan eleverna prova på alla olika delar som en musikal består utav. Det handlar främst om dans, sång, musik och teater men även uppgifter kopplat till scenografi såsom ljud, ljus och kostymer ska provas på.

Sedan 2010 har eleverna som går i tvåan och trean på estetiska programmet satt upp ett flertal musikaler, allt från High School Musical till Pippin. Då får eleverna får söka till de olika rollerna via en audition. Musikalen sätts sedan upp i skolans aula och i Växjö konserthus.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons