Annons

Katolska kyrkan fick aldrig avslag

Växjö • Publicerad 18 maj 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Polisens godkännande av böneutrop i Växjö har väckt stor debatt i hela Sverige. När Smålandsposten sedan rapporterade om att katolska Sankt Mikaels församling i Växjö fått avslag för klockringning tog diskussionerna fart på nytt.

Kyrkoherden Ingvar Fogelqvist menade att de ansökte om klockring för 10-15 år sedan men att de fick avslag för att klockan kunde störa i villaområdet på Väster. Men det påståendet är falskt, rapporterar P4 Kronoberg.

Annons

Varken i Växjö kommuns eller polisens system finns det någon ansökan om klockringning.

– Vi var lite för snabba. Vi skulle ha kollat bättre om vi hade ett dokument men jag gick på den muntliga information. Vi har levt i den föreställningen att det blev ett avslag men vi hittar inget dokument. Jag kan bara beklaga, säger kyrkoherden Ingvar Fogelqvist till P4 Kronoberg.

Församlingen har nu också uppgett att den tidigare pastorn Paul Redmond fått en muntlig avrådan från att ringa i klockorna någon gång innan 1993.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons