Annons

KHL-spelarna trivs i Växjö

Publicerad 25 februari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Henrik Evertssons allra bästa värvningar görs inte i Nordamerika längre. I stället blickar han österut för att hitta KHL-spelare som tröttnat på det speciella livet som hockeyspelare i världens näst bästa liga. Det började redan till första SHL-säsongen för Växjö Lakers när Ilkka Heikkinen plockades in från Sibir Novosibirsk. Samma spelare återvände ännu en gång inför årets säsong och skrattade mest när han fick frågor om tiden med Salavat Ufa. Enligt Ilkka Heikkinen var enda fördelen med att spela där storleken på lönechecken.

Andra spelare som gjort samma resa är Cory Murphy (från Dynamo Minsk 2013), Josh Hennessy (från Neftekhimik Nizhnekamsk 2014), Teemu Laakso (från Severstal Cherepovets 2014), Tuomas Kiiskinen (från Donbass Donetsk 2014), Richard Gynge (från Amiral Vladivostok 2015) och nu sist Ville Leino (från Dynamo Riga 2016).

Annons

Alla sju spelare som Henrik Evertsson plockat från KHL-lag är alltså fortfarande kvar i klubben. Det är inget snack om att livet som hockeyspelare i öst är väldigt speciellt. Samtidigt är det inget snack om att lönecheckarna är betydligt bättre. Men hur mycket är det värt? Går det att leverera vad man kan när man inte trivs?

Träffprocenten bland de sju nämnda spelarna är fantastiskt hög. Några var nyckelspelare när Växjö Lakers vann guld förra våren och alla är nyckelspelare när klubben nu ska försöka försvara titeln. Ville Leino har gjort två fantastiska matcher. Sam Hallam berömde hans defensiva arbete efter vinsten i Linköping. I onsdagens match mot Brynäs var han avgörande offensivt med ett mål och tre assist. Har Ville Leino äntligen hittat en omgivning där han trivs och kan leverera den hockey som finns i honom har Henrik Evertsson gjort ytterligare en fantastisk värvning mitt i en säsong.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons