Annons

Kilometerlång brand längs med tågspåren

Alvesta • Publicerad 21 april 2018
Foto: Carl Carlert

SMHI har varnat för gräsbränder i Kronoberg och strax innan 12.30 utbröt en brand längs med banvallen i Blädinge utanför Alvesta. Branden sträckte sig hela 3,5 kilometer.

– Vi kan inte säga att vi har släckt branden än. Det har brunnit på olika platser på en sträcka av 3,5 kilometer och vi har kontroll på de stora glödhärdarna, sade Nellie-Kim Millbourn, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst, till Smålandsposten vid 16-tiden.

Annons

I samband med att bränderna stoppades all tågtrafik på Södra stambanan förbi Alvesta och troligtvis kommer det att dröja innan tågen kan börja rulla igen.

– Vi har inte hävt vårt tågstopp ännu, eftersom det fortfarande glöder på vissa platser. Sedan är personal från Trafikverket på plats och kontrollerar så att rälsen och kontaktledningarna inte har tagit skada av elden. Min gissning är att deras arbete tar längre tid än vårt, så det kan kan dröja innan tågen släpps på igen, säger Nellie-Kim Millbourn till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons