Annons

Klart: De tar över Palladium

Publicerad 10 januari 2018
Foto: Matilda Elfgaard

Folkets bio tar över driften av Palladium. Det innebär också att de tio evenemang som skulle hållas under Kulturnatten i Växjö den 27 januari körs som väntat.

– Vi har haft ett jättebra möte med Folkets bio och Palladiums fastighetsägare. Nu snabbar vi på med ett extra arbetsutskottsmöte under januari. Vi vill inte vänta, säger Eva Johansson (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande, till Smålandsposten.

Annons

Ett avtal ska skrivas mellan Växjö kommun och Folkets bio. Fastighetsägaren Petri fastigheter kommer att ingå avtal med Folkets bio.

– Dessutom vill Folkets bio ha kommunala bidrag annars fixar de inte verksamheten, men de har presenterat andra aktiviteter som kan lämpa sig på Palladium. Från vår sida kommer vi inte att sätta några käppar i hjulet. Vi ser med tillförsikt framåt och tror att det kommer att bli en bra lösning, säger Eva Johansson (C) till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons