Annons

Klart med ny återvinningscentral i Växjö

Publicerad 30 januari 2018
En översiktsbild på hur den nya återvinningscentralen kan komma att se ut. Den nuvarande sorteringshallen syns längst upp till vänster i bild.
En översiktsbild på hur den nya återvinningscentralen kan komma att se ut. Den nuvarande sorteringshallen syns längst upp till vänster i bild.Foto: Växjö kommun

Under tisdagseftermiddagen beslutade kommunfullmäktige att det ska byggas en ny återvinningscentral i Växjö. Den nya centralen ska byggas på Norremark, ungefär 100 meter norr om den nuvarande sorteringshallen.

- Det finns ett stort behov av en ny återvinningscentral i Växjö kommun. I takt med att kommunen växer och vi blir fler invånare ökar avfallsmängderna och i dag är det problem med långa köer på återvinningscentralen på Norremark, säger Sofia Stynsberg, ordförande i tekniska nämnden, i ett pressmeddelande.

Annons

Bygget väntas påbörjas inom kort och ska vara klar den 1 januari nästa år. Den ska ta emot fler besökare med större ytor och mer trafiksäkert för personal och besökare. Det blir Dynacon och Skanska som kommer att bygga den nya återvinningscentralen på uppdrag av Växjö kommun.

Efter att den nya återvinningscentralen har byggts kommer den gamla att bli en återbruksby.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons