Annons

Klart med ny stor flygdestination

Publicerad 5 december 2017

För några veckor sedan presenterade Småland Airport en ny flygdestination. Från och med i slutet av mars börjar flygbolaget BRA flyga till Berlin från Växjö. Nu står det klart att en ny stor flygdestination tillkommer från Växjö.

Under onsdagsförmiddagen kommer flygplatsen att tillkännage den nya destinationen som i ett pressmeddelande beskrivs som ”en ny direktförbindelse med en av Europas viktigaste flygplatser, från vilken resenärer enkelt kan ta sig vidare till världens alla hörn”. Tanken är att den nya förbindelsen ska gynna både boende i regionen och besöks- och näringslivet.

Annons

Enligt uppgifter till VXOnews ska det röra sig om Amsterdam och flygbolaget KLM. Så sent som i oktober meddelade Småland Airports vd Ulf Axelsson vid ett styrelsesammanträde att KLM var fortsatt mycket intresserade av starta en linje till Amsterdam och att beslut kommer i år. De har även varit tydliga med att Amsterdam är det hetaste alternativet kring en europeisk hub, som innebär anslutningar till världens alla hörn.

Från Schiphol, flygplatsen i Amsterdam, går det 322 direktlinjer till destinationer runt hela världen.

Det har tidigare funnits en linje mellan Växjö och Amsterdam men den lades ner under 2014. Småland Airport har under de senaste åren samtalat om en hub med flera intressenter. Förutom Amsterdam har både Berlin och Köpenhamn varit alternativ.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons