Annons

Klart med nytt jättebygge i Växjö

Publicerad 6 april 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Nu står det klart att PostNord bygger en ny terminal i Växjö. Enligt ett pressmeddelande undertecknades ett hyresavtal mellan PostNord och MTA Bygg och Anläggning, som ska bygga den nya terminalen, i veckan.

Byggstarten av den 17 000 kvadratmeter stora terminalen beräknas ske i augusti 2017. Terminalen, som ska byggas utmed Nylandavägen i närheten av Småland Airport, ska hantera paket, pallar och styckegods. Det ska också fungera som en distributionshubb, vilket innebär att brevbärare och chaufförer kommer ha arbetsplats där.

Annons

– PostNord växer inom logistik, och för att skapa förutsättningar för att hantera de nya volymerna på ett effektivt sätt investerar vi i vår infrastruktur. Vi ska finnas där och möta de behov kunderna har, nu och i framtiden, och den nya terminalen blir en viktig pusselbit, säger Anders Holm, chef på PostNord Sverige, i ett pressmeddelande.

PostNord räknar med att uppåt 400 personer ska arbeta i terminalen. Den nya logistikterminalen beräknas kunna hantera 10 500 paket i timmen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons