Annons

Klartecken för böneutrop i Växjö

Växjö • Publicerad 8 maj 2018
Foto: Olof Elfversson

Stiftelsen Växjö muslimer får sända böneutrop från moskén i Växjö. Det meddelar polismyndigheten i ett pressmeddelande under tisdagsmorgonen.

Böneutropen kommer att höras från moskén på Försommarvägen mellan klockan 13.00.00 och 13.03.45 på fredagar under sommartid och en timme tidigare under vintertid.

Annons

”Beslutet att bevilja tillstånd är förenat med vissa villkor, bland annat får ljudnivån inte överstiga 45 decibel inomhus i de bostäder och skolverksamheter som finns i närheten, eller 110 decibel i förskolornas utemiljö. Högtalarna utanpå moskén ska också riktas på det sätt som polismyndigheten angett”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisens bedömning har gjort med stöd av ordningslagen och kommunens allmänna lokala ordningsföreskrifter. Däremot har andra synpunkter och intressen, som bland annat innehållet i böneutropet, inte beaktats.

Tillståndet gäller fram till den 7 maj 2019.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons